halloween

Aquests dies, carbassa

Receptes Comments (0)

La carbassa pertany a l’extensa família de les cucurbitàcies  i a més de ser molt nutritiva i rica en vitamines i minerals, ens pot ajudar a regular els nivells de sucre a la sang, ens protegeix la vista i el cor, prevé el càncer… . Per tot això, mereix un lloc destacat  a la cuina de la tardor i l’hivern.

Ara que estem a tots sants, la tradició de la carbassa de Halloween, encara que no ens és pròpia, també és present  a casa nostra. Aquesta tradició importada ha tingut el seu èxit per que és molt decorativa i agrada molt als nens.

Tot i que sembla que ve dels Estats Units, té el seu origen en la cultura celta. Es creia que la nit del 31 d’octubre, el dia abans de Tot Sants, els esperits sortien dels cementiris.

Per tal de fer-los fora, la població els espantava col·locant coses que fessin por fora de les seves cases.

Si us hi fixeu, la carbassa decorada i amb una espelma encesa a l’interior,  pot fer molta por!

Us proposem que intenteu fer la vostra pròpia carbassa de Halloween.

Però, per no deixar de banda el tema gastronòmic, que és el que més ens interessa, us passem una recepta per que aquests dies aprofiteu les carbasses  i feu una deliciosa crema.

 Crema de carbassa

crema-de-carbassa-3

Ingredients per 4 persones:

- ½ Carbassa

- 2 Cebes mitjanes o un porro

- 2 Patates mitjanes

- 300 ml d’aigua mineral. Nosaltres la crema la fem sense nata ni llet. Però una altre opció és substituir l’aigua per crema de llet.

-  Oli, sal y pebre

Elaboració:

-       Pelar i tallar les verdures a daus

-       Salpebrar les verdures

-       Sofregir-les durant 10 minuts amb oli d’oliva verge

-       Quan estan una mica cuites, afegir l’ aigua, fins cobrir-les i bullir les verdures durant uns 30 minuts.

-       Quan les verdures estan bullides, passar-les per al Turmix  o la Termomix, de forma que no quedi cap tros ni cap grumoll. Ha de                           tenir una textura cremosa.

-       Si la trobes massa espessa, afegir aigua i tornar  a batre.

La podem servir acompanyada d’uns encenalls de pernil ibèric, d’una mica de cibulet fresc picat  i o de pa fregit o torrat tallat a daus, amb un rajolí d’oli.

Bon Halloween i bon profit!

Pin It

» Receptes » Aquests dies, carbassa
On 29 octubre 2015
By
, , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »