mesa_navidad2

Bon Nadal i bons àpats

Article Comments (0)

Aquests dies de festa són dies per ser amb la família, la parella i els amics, per compartir bons àpats al voltant de la taula.

Si fas d’amfitriona o amfitrió algun d’aquests dies, segur que sents que el més difícil és decidir el menú que oferiràs als teus convidats.

Que puc fer per no repetir-me?, que puc fer que els hi agradi a tots, que tingui un toc tradicional però que sigui innovador, que sigui equilibrat….?

T’entenem perfectament! Decidir els plats d’un menú nadalenc no és fàcil. Anar a comprar requereix planificació i temps i molts del plats típics per aquests dies són laboriosos de fer.

En aquest post volem compartir amb tu algunes idees de menús de Nadal, per si podem inspirar-te o et poden servir d’ajut.

Des de el nostre punt de vista a l’hora de decidir un menú, la idea principal que s’ha de tenir present és la d’equilibri.

lubina tapa

Si optes per un primer plat potent i calòric, com pot ser la tradicional sopa de galets amb pilota, et proposem que escullis un segon plat més lleuger com un peix o marisc acompanyat de verdures o algun tipus d’amanida. Hi ha moltes maneres atractives i a l’alçada de la ocasió de preparar-los.

 

 

Si no vols renunciar al pollastre rostit o farcit, o als típics canelons de Sant Esteva, el millor que pots fer és precedir-ho d’un primer que no ompli molt.

crema-de-carbassa-3 pit de pintada

Tens moltes opcions: des de una crema, fins a una amanida tèbia, un carpaccio, un timbal de verduretes o un ravioli de marisc.

 

 

Una altre aspecte important són les quantitats.

Tenint en compte que solem precedir l’àpat nadalenc d’un aperitiu i que l’acabem amb dolços com els torrons, les neules…, és important que les quantitats siguin moderades, perquè tots els comensals tinguin prou gana per poder tastar tots els plats.

Poca quantitat, ben elaborada i ben presentada és un plus

Et passem un enllaç on podeu trobar receptes ben explicades i amb opcions de diversa de dificultat, de xefs de prestigi, que us poden servir de referència:

http://www.delicooks.com/es/recetas

http://www.delicooks.com/es/menus/menus-de-navidad

La reinterpretació d’un plat tradicional amb un toc contemporani i la presentació acurada dels plats, segur que t’ajuda a tenir èxit.

Pin It

» Article » Bon Nadal i bons àpats
On 24 desembre 2014
By
,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »