876716cea09273fcab2247481b1239a9

El plaer del cafè ens dóna benestar

General Comments (0)

El cafè ens estimula, aviva les sensacions i augmenta el plaer de gaudir d’una bona companyia.

Cada matí, amb el primer cafè, busquem una promesa de dinamisme i de major activitat, a través a les seves virtuts tonificants.

En la nostra societat, el cafè es considera un element de benestar que el relacionem amb dinamisme. La cafeïna, que és un dels principis actius d’aquesta beguda, és un activador natural que estimula el sistema nerviós central i altres òrgans del cos, evitant la sensació de cansament i fins i tot de gana.

Nombroses investigacions han demostrat que un el consum de cafè ajuda a prevenir la majoria de les malalties amb major mortalitat, és a dir, les malalties cardiovasculars, el càncer, la diabetis, malalties hepàtiques i l’Alzheimer.

Gra de cafè

El cafè, beguda poc calòrica, és utilitzada pels seus múltiples beneficis per al nostre cos:

- Ens desperta!: Al matí serveix per disminuir la somnolència i augmentar la capacitat d’alerta. El contingut natural de la cafeïna, produeix efectes beneficiosos sobre la capacitat d’atenció i de memòria.

- És ric en antioxidants: El cafè es troba en el 6 ° lloc entre els 50 aliments i begudes que són font d’antioxidants.

- És un protector contra malalties: El cafè és considerat un aliment funcional pel seu efecte prebiòtic. Això vol dir que alimenta la flora bacteriana que ens protegeix de l’aparició de malalties.

- Serveix com exfoliant de la pell: Hi ha sabons a base de cafè. La seva textura el fa efectiu per suavitzar les zones aspres de la pell i, pel seu poder desintoxicant, ajuda a tonificar i donar-li més fermesa.

- És digestiu: estimula la secreció gàstrica, activa la producció de la bilis i la contracció de la vesícula biliar. Per tant, pres després dels àpats, facilita la digestió.

- El cafè és també reconegut per la seva acció contra les migranyes. La cafeïna exerceix una constricció dels vasos sanguinis del cervell, la qual cosa té per efecte una disminució de la intensitat i de la durada de les migranyes. Associat al paracetamol o l’aspirina, comporta també un efecte analgèsic més intens.

- Combat la cel·lulitis: S’usa habitualment en cremes anticel·lulítiques. La cafeïna reactiva la circulació, ajuda a eradicar el líquid serós que s’instal·la a les cavitats i teixits musculars i incrementa els nivells de molècules que cremen greixos.

- Dissimula les ulleres: El cafè és un component habitual de cremes per combatre les ulleres a causa de que la cafeïna, com activador de la circulació sanguínia, descongestiona les zones al voltant dels ulls inflades pel cansament.

- Manté la funció cognitiva en la tercera edat: Nombroses evidències científiques demostren que el deteriorament cognitiu es redueix a la meitat en les persones que tenien el costum de prendre regularment tres tasses de cafè al dia. Així com, s’ha detectat un efecte positiu de la cafeïna sembla en sobre el Parkinson

la cafeïna actuaria directament a nivell de certes parts del cervell implicades en el control del moviment, la qual cosa milloraria les capacitats motrius dels pacients afectats

- Millora el rendiment esportiu: Aquesta beguda augmenta la capacitat d’exercir un treball muscular, especialment per rendiments de llarga durada, i afavoreix una major contracció dels músculs esquelètics. A més, eleva la predisposició o ganes a l’hora d’iniciar l’activitat física.

- La cafeïna oferiria també una protecció contra els càlculs biliars.

Els efectes positius del cafè estan lligats a dosis moderades. El consum excessiu genera efectes negatius com ara nerviosisme, ansietat, agressivitat, insomni. Cal beure cafè amb moderació.

El cafè és un plaer, i més si ho compartim.

espresso1 Menú esmorçar

Per la seva aroma i sabor el cafè s’associa en la nostre societat, a bons moments de tertúlia, de companyia i de plaer.

El ritual de prendre un cafè, és un veritable vehicle de les relacions socials. Pot representar el principi o el final d’una relació, ser un pretext per allunyar-se o unir-se a algú, o simplement una manera de reconfortar a un amic que està trist.

El seu intens aroma és agradable en qualsevol moment del dia i el seu consum és un veritable ritu estès per tot el planeta.

A més per sort dels baristes, les seves variants de preparació són infinites: llarg, curt, amb llet, descafeïnat, amb gel, amb xocolata, amarg, amb licor.

Mil maneres i moltes històries per a una única i petita tassa de cafè.

 

 

Pin It

» General » El plaer del cafè ens...
On 2 febrer 2015
By
, , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »