images-3

Fes la teva pròpia Mona

Receptes Comments (0)

Estem  a tocar de dilluns de Pasqua i la Mona no pot faltar a cap casa.

Si heu de regalar la Mona al vostre fillol o fillola, si en feu per als vostres fill o filles, o si no voleu renunciar a aquestes postres tradicionals, preneu nota.

Us passem una recepta per fer amb la Thermomix la mona clàssica. La Sara- Mona.

Si no teniu Themomix veureu que és fàcil d’adaptar-la per fer-la a ma.

Es tracta de la Sara de tota la vida però disfressada de Mona.

És Imprescindible  que guardeu una mica de crema de mantega per fer-la servir per enganxar els ous i els pollets.

961426910

SARA-MONA

INGREDIENTS per 10-12 persones

Pa de Pesic:

• 160gr de sucre

• La pell d’una llimona, només la part groga

• 4 ous

• 1/cullera. de llevat químic, tipus Royal

• 1 motllo desmuntable de 22cm untat i enfarinat

Crema de mantega:

• 270gr de mantega ben tova

• 65gr de sucre glas

• 65gr de llet a temperatura ambient

Cobertura i decoració:

• 100gr d’ametlla laminada

• Sucre glas

• Ous de xocolata, pollets, plomes…

sara

PREPARACIÓ

Pa de pessic:

• Escalfar el forn a 170º, amb aire.

• Amb el got ben sec, posar el sucre y polvoritzar 20 seg/vel 5-10. Afegir la pell de llimona i repetir el polvoritzat, però augmentant la velocitat molt lentament.

• Posar la papallona, posar-hi els ous y montar 12 min/vel 4.

• Treure la papallona. Afegir-hi la farina i l’impulsor i batre 3 seg/vel 4.

Acabar de remenar amb l’espàtula si fos necessari.

• Abocar la massa al motllo i enfornar uns 30 min. Deixar refredar sobre

una reixeta. Millor deixar passar unes 4 hores abans de muntar.

Torrar les ametlles:

• En una paella sense res de greix, posar les ametlles laminades y torrar-les a foc mig-baix sense parar de remenar. Evitar que quedin massa fosques que serien amargues. Es millor fer aquesta operació en petites quantitats; en tandes…Deixar refredar completament. També es poden torrar al forn, remenant i vigilant constatment.

Crema de mantega:

• Amb la papallona posada, Posar tots els ingredients i programar vel 3, sense temps, fins que quedi com una pomada; queda lligat formant una corona. Treure i reservar en un bol.

Unknown

Muntatge i decoració:

• Quan tot estigui fred i el pessic prou reposat. Obrir el pessic per la

meitat, horitzontalment (o en tres parts si es vol) y cobrir l’interior amb

una capa de crema de mantega. Una vegada tapat, cobrir tota la superfície amb crema de mantega.

• Cobrir tot amb la mantega, guardant-ne una mica per fer de “cola” pels ous i pollets, si cal. Cobrir tota la superfície amb l’ametlla.

• Refredar a la nevera que la mantega endureixi una mica.

• Decorar-la amb els ous, plomes, pollets…

A part d’aquest pastís tant típic d’aquestes dates, si la Sara no és el que més us agrada, us animem  a que deixeu volar la imaginació i us guieu pels vostres gustos.

big_mona-pasqua

Mentre tinguem ous de xocolata, plomes i demés, qualsevol pastís es pot “vestir de Mona”.

Pin It

» Receptes » Fes la teva pròpia Mona
On 4 abril 2015
By
, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »