De pinyons, de coco, d'ametlla

No hi ha Tots Sants sense panellets.

Receptes Comments (0)

Som a tocar de Tots Sants i no hi ha Tots Sants sense panellets.

Encara que sigui en màniga curta, les nostre tradició gastronòmica ens diu que per celebrar la Castanyada no hi poden faltar les castanyes, els moniatos…i els panellets, és clar!

Al Public no en farem de panellets, no entre dins la nostra oferta de dolços, però si que  coneixem  una recepta fàcil si tens Termomix per poder fer uns panellets deliciosos.

Els que ens coneixeu sabeu que sort en tenim d’aquesta fantàstica màquina per poder fer les nostres cremes i salses, els risottos i les pastes,

Potser ja teniu alguna altre recepta per la Thermomix, d’altres llocs. Nosaltres volem compartir la recepta de la Montse Rovira, la nostre amiga i col·laboradora, on ella explica com els fa, amb les seves recomanacions i els seus “trucs” personals.

Aquesta recepta està pensada per que surti un1k. de panellets aproximadament.

Les proporcions són:

250 g se massa + 200 g de pinyons + 1 rovell d’ou amb 10 g de caramel Royal i 2 gotes d’aigua = 450 g de panellets

80 g de massa + 80 g de coco ratllat = 160 g de panellets (compte, que el coco te molt volum i surten mes panellets del que sembla)

150 g de massa +150 g d’ametlla granet + 1/2 rovell amb 5 g de caramel i 1 gota d’aigua = 300 g de panellets.

120 g de massa + 50 g de codonyat = 170 g de panellets.

TOTAL: 1,080 k aprox. de PANELLETS.

De pinyons, de coco, d'ametlla

De pinyons, de coco, d’ametlla

Se’n poden fer d’altres varietats; de cafè, de xocolata, d’avellana…

Us aconsellem comprar els ingredients de qualitat. Es nota molt la diferència.

El mes important son els pinyons; han de ser d’aquí, que els xinesos no tenen gaire gust de res.

L’ametlla “marcona” sencera sempre tindrà la qualitat mes garantida que la que es troba ja molta.

Les botigues especialitzades de fruits secs que venen al major i al detall és on podem trobar la millor qualitat a uns preus moderats, com la botiga PARAMI, que es troba al carrer Diputació, 202.

També son molt recomanables les parades dels mercats: a part de tenir bona qualitat, es pot  comprar a granel que és la millor manera de estalviar!

 

INGREDIENTS:

• 250 g de sucre

• Pell de una llimona, només la part groga

• 300 g d’ametlla marcona crua (SENCERA o mòlta)

• 50 g de patata cuita, a temperatura ambient (coure-la amb Pell i DESPRÉS pelar-la)

• 1 clara d’ou

• Pinyons, avellanes, codony, coco, …..

PREPARACIÓ:

• Aboca en el got sec el sucre i polvoritza 10 seg. / vel 5-10.  Afegeix la pell de

la llimona i repeteix l’operació.

• Incorpora les ametlles i ratlla-les 10 segons / vel 6 (Si ja estan mòltes: 4 seg. / vel 6)

• Afegeix la patata cuita i la clara d’ou i barreja 6 segons / vel 6.

• Retira la massa del vas, diposita a una bossa de plàstic i deixa reposar a la

nevera durant 12 hores com a mínim.

• A l’hora de fer les boletes va molt bé empolvorar la superfície de treball amb

sucre glacé i fer un cilindre amb la massa (d’aquesta manera no se’ns s’agafarà a la taula de treball).

Tallar en Porcions de uns 2 cm. Formar  la bola que embolicarem en pinyons *, ametlla trossejada *, o be, formarem les Boles que aixafarem per col·locar al centre, una avellana, ametlla …

• Els de codony queden molt bé si aixafem ben fi El cilindre i al centre d’aquest hi col·loquem tires de codony, que després embolicarem amb la mateixa massa fins obtenir de nou cilindre, però aquesta vegada amb el codony a dins. Una Vegada Format de Nou El cilindre tallarem al biaix  en porcions d’ uns 3 cm. Queden molt bé arrebossats en sucre granulat.

• Per als de coco, barrejarem la mateixa part de la massa que pes de coco i una mica de clara d’ou i els hi donarem forma de cons. Els cons fets els embolicarem en coco ratllat o sucre glacé.

COCIÓ:

Coure els panellets a uns 180º (mode turbo, dalt i baix) entre 5-10 minuts, fins que agafin un bonic to daurat. Aquesta operació és molt ràpida, doncs de seguida agafen color. Dependrà de la potència del nostre forn.

NOTA:

Per aconseguir uns Panellets de pinyons * o d’ametlla* perfectes, d’una manera fàcil, el truc consisteix en barrejar 1 rovell d’ou amb 10 gr. de caramel  i 2 gotes d’aigua i després barrejar tots els pinyons (o tota la ametlla granet).

Per a això va be utilitzar un recipient prou ampli per poder anar tirant les porcions de massa dins. Amb les mans mullades, has d’agafar la porció de massa juntament amb un grapat de pinyons i “bolear” tot junt. I … al forn.

Queden amb un color, un gust i un acabat súper Professional!

 

Pin It

» Receptes » No hi ha Tots Sants...
On 27 octubre 2014
By
,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« »